Kontakta oss    

Smartare dans

Lite smartare

Smartare.png

Lite smartare fritid ...

polkettdans.jpg

Det finns en fritidssyssla där både gamla och unga kan vara med. Där man får röra på sig och motionera, utan att det är påfrestande för kroppen eller känns jobbigt. Som dessutom ger lite hjärngymnastik. Och där man får möjlighet att träffa nya vänner och bekanta.

bild1.jpgLite smartare dans ...

Att dans är en ypperlig motionsform är läkare och hälsoexperter överens om. Musiken gör det mycket lättare och trevligare att röra på sig. Dans är också - i de flesta fall - en motionsform som inte frestar på kroppen.

Men squaredans ger lite extra. I och med att dansen inte är repeterad i förväg utan helt bygger på callerns val av olika call, blir varje dans unik.

Squaredans benämns ofta som "motion för knopp och kropp". Huvudet får sitt genom den koncentration och skärpa som krävs och resten av kroppen motionerar på samma sätt som i övrig dans.

swing.jpgLite smartare motion ...

Eftersom det är åtta dansare och man vanligtvis byter "meddansare" efter varje dans, träffar man ständigt nya människor i varierande åldrar. Vi har inga krav på att våra dansare kommer som par. I och med att vi hela tiden dansar med flera andra är det sällan problem att komma ensam.

Då ingen av dansarna vet i förväg vilka call som kommer, utvecklar squaredans både tankeverksamhet och samarbetsförmåga.

Våra callers brukar gilla att ge dansarna lite utmaningar och det är en del av glädjen att gemansamt klara av dem. Men vi skrattar lika ofta åt våra misstag.

Squaredans är ingen tävlingsdans, utan glädjen består ofta i att lyckas tillsammans.

Resor till olika festivaler i Sverige och andra länder för att dansa är en annan trevlig del av Squaredansen.

fel.jpgLite smartare - Squaredans

Squaredans är självklart klassad som friskvård och vår förening tar emot friskvårdscheckar och -kuponger.

Nybörjarkurser startar varje höst, men vi kan också ordna Prova-på eller uppvisningar i samband med olika evenemang.

Vi arrangerar också "After Work"-danser vissa fredagar där vem som helst kan få prova på att dansa lite squaredans.